Nano’nun hafızası da hasta hakkında yaklaşık 500 farklı veriyi depoluyor ve performans raporlaması yapıyor. Bu veriler incelenerek hasta için en üstün performansı sağlayacakyazılımlar yeniden yüklenebiliyor.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, 1993 yılında Almanya’dan Türkiye’ye telefon fabrikası kurmak için geldiğini, ancak bürokratik engeller nedeniyle bundan vazgeçerek bir Alman ortakla işitme cihazları sektörüne girdiğini söyledi.
Nano adlı ürünün çalışmasını ise 2008 yılında bitirerek bu sene Ocak ayında piyasaya sunduklarını ifade eden Ağaç şunları kaydetti:
”Ürün dünya piyasasında ciddi yankı yaptı. Nano ABD’de çınlamayı önleyen en iyi cihaz seçildi. Avrupa’dan şu anda ciddi bir talep olduğunu söyleyebilirim. Ferdi olarak insanlar Türkiye’ye geliyorlar. Almanya’dan 70-80 kişi geldi. Almanya’dan yoğunluk var. İsviçre’de, Almanya’da merkez kurma niyetimiz var. Mısır’da ciddi bir talep var. Irak, Azerbaycan ve Mısır’a da satışa başladık.”
Mehmet Emin Ağaç, İsviçre’de Boumer firması ile ortaklığa giderek kuracakları şirketi Nano’yu Anaton Swiss markasıyla ilk aşamada İsviçre, Fransa, İspanya ve İtalya’da satışa sunacaklarını, Avrupa, Orta Doğu, Türkiye ve Azerbaycan’da bir yıllık satış hedeflerinin 12 milyon dolar olduğunu kaydetti.
”SESİ SESLE BASTIRDIK”
İki çipten oluşan üründe bulunan dedektörün çınlamayı ölçtüğünü ve hangi frekansta, kaç desibelde sesin meydana geldiğini tespit ettiğini söyleyen Ağaç, aynı frekansta sesi bastıran ikinci bir çip ile çınlamayı önlediklerini anlattı.
Ağaç, ”Önce sesi duyan dedektörü bulduk. İkinci çipimize de aynı frekansta aynı sesi vererek o sesi sesle bastırdık. Hasta bu sesi duymuyor. Beynin üretmiş olduğu sesle araya bir ses koyarak var olan sesi bastırıyoruz” şeklinde
konuştu.
Ürünün çınlamayı sorun olmaktan çıkardığını belirten Ağaç, ancak bunun bir tedavi değil, rehabilitasyon olduğunu, hastalığın kaynağını kurutmadan çınlamanın yok edilemeyeceğini kaydetti.
Ağaç, ”Bize gelen ve rahatladım diyen çok insan var. Doğru uygulanırsa çınlama için yüzde 95’e yakın çözüm sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Ürünün 10 kişilik bir Ar-Ge ekibi ile geliştirdiklerini belirten Ağaç şunları belirtti:
”Ar-Ge’miz maalesef Almanya ve Amerika ağırlıklı. Türkiye’de de bir iki üniversiteyi bu Ar-Ge çalışması içine katmayı istedik. Bu işin araştırma çalışmalarının üniversiteler tarafından yapılması gerekiyor. Ne yazık ki ülkemizdeki üniversiteler buna müsait değil. Avrupa’da bu konuda çalıştığımız bir üniversite var ancak Türkiye’de şu ana kadar 7-8 üniversite ile görüştük,partner bulamıyoruz.”
”İŞİTME MERKEZİNDE ÜCRETSİZ ÜRÜNÜ DENEYEBİLİRSİNİZ”
Kalifiye eleman sıkıntısı nedeniyle Nano’yu bayilerde satamadıklarını da ifade eden Ağaç, kalifiye eleman eksikliğinin yanlış kullanıma neden olduğunu söyledi.
Mehmet Emin Ağaç, ”Nano dünyada çınlama için ilk somut ürün diyoruz. Bizim işitme merkezine gelip ücretsiz cihazı deneyebilirsiniz” şeklinde konuştu.
Ağaç, cihazın sadece çınlamaya çözüm olmadığını, piyasadaki en iyi işitme ve en hızlı çalışan cihaz olduğunu, ürünün fiyatının 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında değiştiğini bildirdi.
Dünya nüfusunun yüzde 15’inin çınlamadan şikayetçi olduğunu ve çınlamanın piskolojik nedeni de dahil şu ana kadar 120 çeşit nedeninin tespit edildiğini anlatan Ağaç, en yaygın olan çınlama nedeninin ise gürültü ve patlama kaynaklı akustik travma olduğunu, 85 desibelin üzerinde çalışılan her ortamda akustik travma olabileceğini kaydetti.
İşitme cihazları alanında Türkiye’de bir kontrol mekanizması kurulması gerektiğini belirten Ağaç, Türkiye’de satılan işitme cihazlarının yüzde 60’ının sağlığa zararlı olduğunu da öne sürdü. Ağaç, Ear Teknik’in Türkiye’de 450’nin üzerinde bayisi bulunduğu, diğer şirketleri Si-Ser işitme Merkezleri’nin de 20 şubesi olduğunu sözlerine ekledi
Kaynak:https://www.haber7.com/saglik/haber/413878-cinlamaya-care-buldu-avrupadan-hastalar-akin-etti