Search
Close this search box.

Çocuklara Özel Pediatrik İşitme Cihazları

Pediatrik İşitme Cihazları
Aklınızda Sormak istediğiniz ne varsa
📞 Sizi Arayalım

Çocuklar İçin En İyi İşitme Cihazı Hangisidir?

Çocuklarınız bizim değerlerimizdir. İşitme kaybı yaşamalarını en son isteyeceğimiz varlıklarımızdır. Bu sebepten dolayı yanınızda olmayı en çok istediğimiz alanımız: Si-Ser Pediatri. 

Sizlere yardım etmek, destek olmak ve mutluluğunuzu paylaşmak için buradayız. Sadece çocuklarla çalışmak üzere yoğunlaşmış Si-Ser Pediatri merkezlerimiz, deneyimli uzmanlarımız ve Earnet’in çocuklar için özel olarak geliştirdiği işitme cihazlıları ile, çocuklarımıza, sizlere ve hayatımıza kattığı değeri ortaya çıkarmak için buradayız.

  1. Bebek ve Çocuklara Özel Pediatrik İşitme Cihazlarında Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

    Bebek ve çocuklar ses dünyasıyla yeni tanıştıkları için işitme cihazının geniş frekansa sahip olması, çip teknolojisinin hızlı çalışması ve farklı işitme kayıp türlerine göre uyarlamaya uyumlu olması gerekir. Ayrıca bu cihazların çocuklar için geliştirilen uyarlama formülleriyle uyarlanması gerekir. Çocuklar yetişkinler gibi değildir. Örneğin kendini ifade edemezler, oynarlar, cihazı yere düşürürler, ağzına alırlar. Onun için pediatri cihazlarının daha dayanıklı, ergonomik, pil kilidinin olması ve ek olarak pil durumunu gösteren LED sinyalinin olması bu konuda avantaj sağlar. Cihazların FM’e uyumlu olması dil yeteneğinin gelişmesine katkı sunacaktır. Pediatri cihazları eğer altı yaşına kadar iyi uyarlanır ve takibi yapılırsa maksimum fayda sağlayabilir.

  2. Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

    İşitme cihazı uygulaması sadece işitme cihazından ibaret değildir. İşitme cihazıyla beraber eğitimli uygulayıcı, kalıp, uyarlama formülleri, REM gibi ispatlayıcı prosedürler uygulamanın birer parçasıdır. Uygulama takibi programı ve aile eğitimi sürekli ihmal edilir. Ne hikmetse insanlar genelde birileri tarafından tavsiye edilen bir ürünü araştırıp satın alırlar. Ama cihaz uygulamasını yapan kurumu araştırmazlar. İşitme cihazı kullanan çocuğun ebeveyni mutlaka eğitime tabi tutulmalı ve uygulamanın bir parçası olmalıdır. Bunlara ek olarak cihaz satılan kurumunun pediatri uygulama yetkinliğinin olması ve RECD, VRA, İşitme cihazlı Serbest Alan Testi, Oyun Odyometrisi testlerinin yapabilecek donanıma sahip olması gerekir. Bebeklerde özellikle işitme cihazı uygulaması RECD dediğimiz yöntemlerle yapılmalıdır. RECD uygulaması olmadan bebeğe işitme cihazı uyarlaması yapmak eksik ve hatalı olur.

  3. İşitme Cihazı Kullanan Çocukların ve Bebeklerin Takibi Nasıl Yapılmalıdır?

    Bebek ve çocuklarda işitme cihazı adaptasyon süreci, işitme cihazını taktırmakla bitmez. Üç yaş ve altı yaş süreçleri takip edilerek periyodik kontrollere ihtiyaç duyar. Çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişim yeteneğine göre uygulamalar değişebilir. Fiziksel açıdan bakıldığında dış kulak yolunun anatomik yapısı uygulama için önem arz etmektedir. Çünkü çocuğun gelişim durumuna göre dış kulak kanalı belirli frekanslarda sinyalleri kaydırma ve artırma eğilimini gösterir. İşitme cihazı uyarlayıcıları bu hesaplamaları göz önünde bulundurarak uyarlama yapmaktadır. Gelişme çağında bulunan bebek ve çocukların dış kulak kanalları değişim gösterdiği için gerçek kulak ölçümü ve Coupler farkı (RECD) ölçümlerinin 2 aylık periyotlarla yapılarak, değişen dış kulak kazancına göre hesaplamalar tekrardan yapılmalıdır.
    İşitme cihazı uygulandıktan sonra serbest alanda işitmenin normal aralığa gelip gelmediğinin değerlendirilmesi için mutlaka altı yaşına kadar 2 aylık periyotlarla Davranım ve Gözlem Odyometrisi veya Oyun Odyometrisi yöntemleri ile kontrol edilmelidir.

  4. Bebeklerin ve Çocukların İşitme Testi Nasıl Yapılır?

    İşitme testi ay/yaşa göre uygulanır ve farklı cihazlarla yapılır. Yapılan işitme ve reaksiyon testlerinde bebek veya çocuk hiçbir acı hissetmez. Klinik BERA, ABR, ERA, CAEP şeklinde değişik isimlerle adlandırılan işitsel beyin sapı cevapları yöntemi kullanılır. Bu yöntemde bebek veya çocuk derin uyku halinde iken, kulağına takılan bir kulaklık, kafasının belirli bölgesine yerleştirilen elektrotlar sayesinde işitme siniri üzerinde oluşan elektriksel aktiviteler ölçülür ve değerlendirilir. 6 ay üzerindeki bebeklerde Görsel Pekiştireç Odyometrisi, 2-3 yaş üzeri çocuklarda “Oyun Odyometrisi” denilen yöntemler kullanılır.

  5. Bebek ve Çocuklar için İşitme Cihazı Yorumları


    Bebek veya çocukta işitme kaybının oluşması ebeveyni önemli ölçüde endişelendirebilir. Bebekte işitme cihazı ihtiyacı doğduğunda ebeveyn ya işitme testinin yapıldığı odyoloji kliniğinden bilgi alır ya da internetten araştırma yapar. Bilinçli aileler sektörü ve işitme merkezinin yetkinliğini araştırarak cihaz alırken, bazı aileler de KBB/Odyoloji kliniklerinde yapılan tavsiye ve yönlendirme ile işitme cihazı almaktadır. Bebeklerde veya çocuklarda dil yeteneklerini geliştirebilmeleri için profesyonel desteğe ihtiyaç duyarlar. Türkiye’de hastane köşelerinde odaklanan pediatri yapan uygulayıcıların büyük ekseriyeti tecrübesiz ve bilgisizdir. Konu sadece belirli markaların işitme cihazını almakla bitmez. İşitme cihazı uygulamasında uygulayıcının rolü işitme cihazından daha yüksektir.
    Sosyal medyada paylaşılan birçok bilgi yönlendiricidir ve marketing amacıyla yapılmaktadır. Yazıların çoğu objektif değildir. Ne hekimler ne de odyologlar bir cihaz konusunda ittifak içinde değildir. Klinik içinde çalışan personelin belirli firmalara veya markalara yönlendirmeleri ahlaki değildir.

  6. Si-Ser Pediatri İşitme Merkezinin Çocuk ve Bebekler için Sunduğu Avantajlar

    Si-Ser pediatri, uzman ekibi ve pediatrik işitme cihazları merkezleri ile artık yetişkin ve pediatrik hasta gruplarını ayırmaktadır. Pediatrik işitme cihazları merkezinde, sadece sağlık bakanlığı ve üniversite hastanelerinin odyoloji kliniklerinde bulunan RECD, VRA, Cihazlı Serbest Alan Testi, İmmitanmetrik Test Bataryaları ile testler yapılmaktadır. Si-Ser pediatri işitme merkezleri profesyonel hizmet ve takiple maksimum fayda sunmaktadır.

  7. Çocuk ve Bebekler İçin Pediatrik İşitme Cihazı Fiyatları

    Günümüz akustik teknolojisinde farklı donanımlar bulunmaktadır. Genel itibariyle işitme cihazlarının fiyatları hakkında bilgi almak için Si-Ser İşitme Merkezlerimizi ziyaret edin. 

İçerik Başlıkları
En Son Yazılar
Çınlama Terapisi Si Ser
Çınlama Terapisi Hizmeti

Kulak çınlaması (tinnitus), işitme kaybı olmasa bile birçok insanın günlük yaşamını etkileyebilen bir sorundur....

Paylaş
Destek ve Tavsiye Alın
Ücretsiz İşitme Testi
Randevu Al
Online İşitme Testi
Test Yap
İşitme Cihazı Randevusu

.

Edit Template
Scroll to Top